„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Noslēgusies Daugavpils Valsts ģimnāzijas rekonstrukcija

Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēni un ģimnāzijas kolektīvs mācību gadu uzsāks renovētajās telpās. Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēmis ekspluatācijā ģimnāzijas atjaunotās ēkas, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projekta „Daugavpils Valsts ģimnāzijas materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras modernizācija” īstenošanas gaitā ir nostiprinātas sporta zāles nesošās konstrukcijas. Mācību un sporta korpusā nomainītas inženierkomunikācijas, visās telpās veikts kosmētisks remonts, nomainīts grīdas materiāls, izveidoti piekārtie griesti, veikta logu aiļu apdare un rekonstruēti sanitārie mezgli.

Mācību korpusā ir ierīkots arī jauns lifts un pacēlājs. Kosmētiskais remonts ir veikts arī dienesta viesnīcas pirmā un otrā stāva gaiteņos un dzīvojamajās istabiņās. Ēkā ir ierīkots arī jauns LED apgaismojums un nodrošināti ugunsdrošības pasākumi.

Projekta kopējās izmaksas ir 3 898 046 eiro, tai skaitā ERAF finansējums -- 1 471 656 eiro, Valsts budžeta dotācija -- 257 033 eiro un Daugavpils domes finansējums -- 2 169 358 eiro.