„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Cilvēki čeku loteriju vērtē skeptiski

Lasītāji, kuri piedalās čeku loterijā, cer, ka šī akcija sakārtos nodokļu sistēmu, bet citi ir skeptiski un uzskata, ka nekas nemainīsies.

Daugavpiliete Jūlija, vaicāta par čeku loteriju, brīnījās, ka tā tāda ir. „Labi, ka pateicāt. Man patīk loterijas. Kas man ir jādara?” Pēc skaidrojuma, ka visa informācija ir atrodama internetā, Jūlija apņēmās, ka turpmāk reģistrēs čekus loterijai.

„Piedalījāmies līdz pirmajai izlozei, bet tad sapratām, ka tur nav taisnības,” teica daugavpiliete Jana sociālo tīklu aptaujā.

Krāslaviete Ieva atzina, ka piedalās čeku loterijā, jo čeki tāpat krājas katru dienu. „Vai tas apkaros ēnu ekonomiku? Protams, ka nē. Es piedalos – ja nu man laime uzsmaida,” saka Ieva.

Rožupieši Pēteris un Vera čeku loteriju ignorē, jo netic, kas tas pārliecinās cilvēkus maksāt nodokļus. Pēteris uzsvēra: „Man loterijās nav laimējies. Tā tomēr ir veiksmes spēle.”

Sociālo tīklu aptaujā paustas arī citas atziņas, piemēram, ka čeku loterija esot oficiāla valsts afēra un socioloģiskais pētījums par „vidējā aritmētiskā latvieša” iedabu.