„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Ināra Ondzule iecelta par Špoģu vidusskolas direktori

www.daugavpilsnovads.lv

Jauno mācību gadu Špoģu vidusskola uzsāka ar vadības maiņu – pēc 30 gadu darba Daugavpils novada lielākās vidusskolas direktora amatā to atstāj Jānis Belkovskis, kura vietā stāsies līdzšinējā Kalupes pamatskolas direktore Ināra Ondzule.

Viņas kandidatūra izraudzīta par piemērotāko četru pretendentu konkurencē. I. Ondzule, atbildot uz deputātu jautājumiem, norādīja, ka arī pati savulaik absolvējusi Špoģu vidusskolu un izglītības iestādes vadībā viņai ir vairāk nekā 20 gadu pieredze. Tomēr būtisks izaicinājums būs tas, ka, ja iepriekš bija jāvada 16 skolotāju kolektīvs un pamatskola, kurā ir mazāk nekā 100 audzēkņi, tad tagad jāuzņemas atbildība par trīsreiz lielāku izglītības iestādi skolēnu skaita ziņā (pēc 2018./2019. m. g. datiem).

Tikmēr Kalupes pamatskolas direktores pienākumus pildīs direktora vietniece izglītības jomā Irēna Mukāne, bet uz vakanto direktora amatu tiks izsludināts konkurss, informē Daugavpils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska. Jāatzīmē, ka iepriekšējais direktors J. Belkovskis skolas direktora amatā stājās 1989. gadā, -- gadu pirms jaunās četrstāvu skolas ēkas atklāšanas.