„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

„Dzejas dienas 2019”

9. – 14.septembrī Daugavpils pilsētā un novadā norisināsies ikgadējie Dzejas dienu pasākumi.

Dzejas svētki tiks atklāti pirmdien, 9.septembrī, plkst. 18.30 ar krājuma „Dzejas dienas 2019” prezentāciju un brīvo mikrofonu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Pasākuma laikā būs iespēja tikties un iepazīties ar krājuma dalībniekiem, dzirdēt viņu dzejas lasījumus, saņemt krājumu, kā arī ikvienam interesentam piedalīties brīvajā mikrofonā. Krājums „Dzejas dienas 2019” šogad tiek izdots 29.reizi un tajā ir apkopoti Daugavpils pilsētas un novada 36 autoru darbi.

Dzejas dienu ietvaros tiks atklāts arī Daugavpils ievērojamās dzejnieces Fainas Osinas dzejoļu krājums „Akmens zvaigznes atbalss” („Эхо каменной звезды”). Grāmatas redaktore Gaļina Vasiļkova norāda, ka „Akmens zvaigznes atbalss” ir dubultjubilejas krājums, jo tā ir Fainas Osinas desmitā grāmata, kā arī tā tiek izdota pašas autores dzīves jubilejas gadā. „Tāpēc lasītājs šo krājumu var vērtēt kā autores sava veida „dzīves un radošā ceļa atskaiti””, tā redaktore. Grāmatas atklāšanas pasākums notiks 10.septembrī plkst. 17.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Šogad Dzejas dienu laikā Daugavpilī viesosies arī vairāki Latvijā ievērojami autori: trešdien, 11.septembrī, notiks pasākums, kurā varēs klausīties latviešu mūzikas izdevēja, producenta, dziesmu autora, mūziķa un dzejnieka Guntara Rača dzejas lasījumus un dziesmas, 12.septembrī Daugavpilī varēs tikties ar dzejnieci un rakstniece Ingu Gaili, savukārt 14.septembrī – ar bērnu grāmatu autori Inesi Zanderi.

Dzejas dienu ietvaros notiks arī Skatuves runas konkurss "Zelta sietiņš", ziedu nolikšana pie Raiņa pieminekļa, tikšanās ar dzejniekiem Krievu kultūras centrā un citi pasākumi. Visa „Dzejas dienu 2019” programma atrodama Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes mājas lapā www.kultura.daugavpils.lv

Dzejas dienu pasākumus rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latgales centrālo bibliotēku, Krievu kultūras centru un Raiņa māju Berķenelē. Atbalsta Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils novada dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latviešu kultūras centrs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.