„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Pašvaldības līdzekļi „PNB Bankā” nav zaudēti

Pašvaldības līdzekļi „PNB Bankā” nav zaudēti, bet gan tikai iesaldēti, Daugavpils domes preses konferencē žurnālistiem paziņoja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Daugavpils pašvaldībai „PNB Bankā” atrodas 650 000 eiro, bet Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumam – 750 000 eiro. Likums neparedz kompensācijas pašvaldībām. Tas paredz kompensāciju izmaksu fiziskām un juridiskām personām, tai skaitā pašvaldības uzņēmumiem, līdz 100 000 eiro, skaidroja A. Elksniņš.

Konts šajā bankā pašvaldībai ir bijis atvērts jau tad, kad tā saucās ”Lateko banka”. Iedzīvotāji šīs bankas pakalpojumus izmantoja rēķinu apmaksai. Bankas darbojas, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) izsniegto licenci, un gadiem tika apgalvots, ka minētā banka ir droša, līdz ar to nevienam arī nebija šaubu par tās stabilitāti, norādīja pašvaldības vadītājs.

Pašvaldības ir nosūtījušas vēstuli finanšu ministram, kurā pieprasa nodrošināt pašvaldībām pieejamību saviem līdzekļiem. Ir sagatavoti arī visi nepieciešamie dokumenti līdzekļu atgūšanai. Tāpat pašvaldība ir vērsusies pie ekonomikas ministra ar aicinājumu ieteikt finanšu iestādi, kurā pašvaldībai būtu drošāk glabāt naudu.

Visu rakstu lasiet 6. septembra numurā.