„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

“Divas dzejas sejas” Raiņa Jasmuižā

12. septembrī plkst. 13.00 Aizkalnes tautas namā (Raiņa iela 7, Aizkalne, Aizkalnes pag.) notiks Dzejas dienu pasākums, kurā būs tikšanās ar dzejniecēm Indru Brūveri-Darulieni un Zani Brūveri-Kvēpu un notiks viņu vadītās dzejas meistardarbnīcas.

Dzejas meistardarbnīcās būs iespēja ietērpt sajūtās burtus, zilbes un vārdus, lai uzburtu katram īpašu savu dzejas pasauli.

Indra Brūvere-Daruliene ir tulkotāja un atdzejotāja, galvenokārt no lietuviešu valodas, raksta dzeju bērniem. Indra organizē, vada un piedalās dažādos literāros pasākumos, semināros un dzejas festivālos. Raksta dzeju bērniem. Darbi publicēti almanahos, žurnālos, dzejoļi tulkoti un publicēti lietuviešu valodā.

Zane Brūvere-Kvēpa ir tulkotāja un atdzejotāja no lietuviešu un turku valodas, raksta dzeju bērniem. Darbojusies sabiedrisko attiecību jomā, vada un organizē literāros pasākumus, ir jauno autoru atklājēja. Darbojas literārā konkursa bērniem un jauniešiem “Doma izgaismo vārdu” žūrijā, vadījusi dzejas meistardarbnīcas, dzeja un atdzeja publicēta presē.

Abām dzejniecēm 2018. gadā kopā ar tēvu, dzejnieku Pēteru Brūveri iznācis dzejoļu krājums „Brūveri brūvē”, kas “Bērnu un jaunatnes žūrijā” 2018. gadā ieguva godpilno trešo vietu.

Indras Brūveres-Darulienes un Zanes Brūveres-Kvēpas dzejoļus komponējis komponists Māris Lasmanis.

Pasākuma mērķis ir Raiņa jaunības dzīvesvietā “Jasmuižā” popularizēt Dzejas dienu tradīciju un veicināt interesi par mūsdienu bērnu dzeju.

Ieeja pasākumā bez maksas.