„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Neierastais dzinējs palīdzēja Ernestam Matjušonokam

Ernests Matjušonoks (2002. dz. g.) uzvarēja sacensībās „Nice Challenge 2019”, kuras 8. septembrī norisinājās Daugavpilī. Tā ir spīdveja sacīkšu sērija, kurā sportisti startē ar vienādiem dzinējiem. Izloze notiek dažas stundas līdz sacensību sākumam.

„Nice Challenge 2019” piedalījās 12 spīdvejisti, ar Latvijas sportistiem konkurēja poļi, turklāt viens no viņiem – Ernests Koza – izcīnīja godalgotu vietu.

Pēc divpadsmit braucieniem labākie četri spīdvejisti sacentās finālbraucienā, kurā tika noskaidrots uzvarētājs.

Oļegs Mihailovs (1999. dz. g.) bija vienīgais, kurš uzvarēja visos četros pamatsacīkšu braucienos un no pirmās vietas iekļuva finālā, taču, neveiksmīga starta dēļ, pirmajos apļos viņš bija pēdējais, cenšoties apdzīt pretiniekus, un viņam tas daļēji izdevās.

Visā distancē līderpozīcijā bija Ernests Matjušonoks, kurš pēc starta virāžā iebrauca pirmais. O. Mihailovam izdevās pakāpties uz otro pozīciju, Ernestam Kozam – trešā vieta. Savukārt Daniils Kolodinskis palika ārpus goda pjedestāla.

Spīdvejisti atzīmēja, ka motociklu dzinēji visiem bija vienādi, pārējais bija atkarīgs no regulējuma. Turklāt dalībnieki atzina, ka šiem motoriem piemīt sava specifika, -- piemēram, startā šķiet, ka tie slāpst, taču pēc tam motocikls labi uzņem ātrumu.

Ernests Matjušonoks jau ir agrāk ir startējis ar šādiem dzinējiem, un tas viņam palīdzēja: „Finālā paveicās ar celiņu. Man ļoti patika pirmais celiņš, sanāca tā, ka to izvēlējos un labi startēju. Uzskatu, ka pluss man bija arī tas, ka ar šādiem dzinējiem esmu jau vairākkārt braucis. Var teikt, ka šajās sacīkstēs jutos drošāk, nekā pārējie dalībnieki. Šī pieredze palīdzēja.”

Finālā „uzdeva” nervi, tāpēc startā izbraucu mazliet agrāk, nekā tika pacelta lenta, taču labi, ka bija atkārtots starts, es sakoncentrējos un viss izdevās.”

Oļegs Mihailovs: „Viss ir kārtībā, sacensības bija labas, var teikt, ka pat interesantas, jo braucām ar citādiem dzinējiem. Sacensību beigās treku pārlielu salaistīja, tā ārmala bija sliktā stāvoklī, divreiz tajā iebraucu un abas reizes tur arī paliku. Dzinēji visiem bija vienādi, pārējais bija atkarīgs no regulējumiem.