„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Plāno atjaunot sanatoriju „Mežciems”

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē izskatīts un atbalstīts jautājums par nodomu līguma noslēgšanu bijušās sanatorijas „Mežciems” kompleksa iegādei. Pirms tam Saimniecības komitejas izbraukuma sēdē deputāti klātienē apsekoja objektu, izvērtējot tā stāvokli un atjaunošanas iespējas.

Kompleksa kopējā platība ir 5,6 hektāri, tajā ietilpst galvenais korpuss, kura kopējā platība ir 1433 kvadrātmetri, un teju 20 ķieģeļu, mūra un koka ēkas. Objektu plānots iegādāties par summu, kas nepārsniedz 330 000 eiro. Turklāt ieguldītā nauda atgriezīsies pašvaldības budžetā, jo pašreizējais īpašnieks pārdošanas rezultātā iegūtos līdzekļus novirzīs nekustamā īpašuma nodokļa parāda segšanai.

Pašlaik tiek izskatīti vairāki varianti teritorijas izmantošanai un attīstībai. Te atrodas 580 metru dziļš dziednieciskā minerālūdens dziļurbums. Ēku kompleksa plānojums un konfigurācija pielāgojama jebkurai komerciālai darbībai, sākot ar medicīnas centra izveidi līdz sabiedriskās nozīmes un tūrisma objektu iekārtošanai.

Bijusī sanatorija atrodas gleznainā vietā pašā Daugavas krastā, kas ļauj izveidot šeit kompleksu atpūtai uz ūdens un promenādi pastaigām. Piesaistot līdzekļus no Eiropas Savienības fondiem, šeit pastāv visas iespējas izveidot reģiona iedzīvotāju un ārzemju tūristu iecienītu atpūtas vietu.

 

Visu rakstu lasiet 10. septembra numurā.