„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Bebrenes skolas muižas ēkā būs centrālapkure

Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas ēkā „Bebrenes muiža” malkas krāsnis jānomaina ar centrālās siltumapgādes iekārtām un ēka jāpieslēdz katlu mājai „Bebrenes tehnikums”, kas uzcelta 2015. gadā, lēma Ilūkstes novada domes deputāti.

Apkuri modernizēs Ilūkstes novada pašvaldība. Tā lūdza Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei atļaut ņemt aizņēmumu 205 693 eiro no Valsts kases uz 20 gadiem.

Šobrīd skolas ēkā „Bebrenes muiža” ir gandrīz 40 malkas krāsnis, strādā trīs kurinātāji un vienai apkures sezonai nepieciešami aptuveni 60 m3 malkas, pastāstīja Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas direktore Ērika Šaršune. Tāda apkures sistēma, kas darbojas no 19. gadsimta 80. gadiem, kad ēka tika uzcelta, nenodrošina vajadzīgo siltumu, tāpēc ziemā klasēs un gaiteņos ir vēsi, turklāt krāsnis ir tehniski un morāli novecojušas.