„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Atdzimst sacensības „Latgales spēles”

Daugavpilī pēc triju gadu pārtraukuma notika atklātās sacensības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuru dalībnieki sacentās par godalgām septiņās disciplīnās.

Lai gan ir bijis pārtraukums, šīm sacensībām jau ir sava vēsture, -- šogad tās norisinājās 27. reizi. Novuss, dambrete, mehāniskā airēšana, šautriņu mešana, svarcelšana, boče, zole – visas šīs disciplīnas dod iespēju cilvēkiem ar ierobežotām iespējām realizēt sevi.

„Latgales spēļu” atjaunošanā un organizēšanā aktīvi piedalījās Daugavpils invalīdu sporta biedrība “Solis Plus”. Tās vadītāja Silvija Lielbārde atzīmēja, ka šādas spēles vienmēr ir lieli svētki cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. „”Latgales spēļu” mērķis ir ne tikai sacensties citam ar citu, bet arī sapulcēties kopā, pakomunicēt un sadraudzēties,” teica S. Lielbārde.

„Latgales spēlēs” startēja 85 dalībnieki. Izņemot Latvijas sportistus (Rīga, Daugavpils, Bauska, Krāslava, Aizkraukle, Līvāni, Preiļi, Jēkabpils), sacensībās piedalījās arī viesi no viesi no Lietuvas – sporta klubs „Visagalis” (Visagina). „Šādās sacensībās Latvijā mēs esam pirmo reizi,” teica Lietuvas  sportiste Aleksandra Kosova, „šeit ir tik pozitīva un draudzīga gaisotne, ka mēs noteikti atbrauksim nākamgad.” Lietuvas sporta kluba pārstāvjiem ir ar ko salīdzināt, jo viņi cenšas startēt visās tamlīdzīgās sacīkstēs Lietuvā un tuvējās ārzemēs.

Gandrīz visās disciplīnās sacensības notika vīriešu un sieviešu grupā, dažās no tām atsevišķi sacentās arī vīrieši un sievietes ratiņkrēslos. Novusā pirmo vietu izcīnīja Inesa Plokšte („Solis Plus”) un Andris Utināns (Preiļi). Šajā disciplīnā ratiņkrēslā pirmajā vietā Antons Valainis (Preiļi) un Marina Bivainīte (biedrība “Ausma”). Dambretes turnīrā uzvarēja Marina Kalada (Bauska) un Viesturs Bigačs (Rīga). Savukārt Antoņina Jermolajeva („Solis Plus”) un Vitālijs Gorkins (Daugavpils) bija labākie mehāniskajā airēšanā. Šautriņu mešanā uzvarēja Olga Rusaja (Bauska) un Māris Miglāns (Preiļi). Aelita Bigača (Preiļi) un Gundars Dzīle (Bauska) bija labākie zoles turnīrā. Svarcelšanā stiprākie bija Viesturs Bigačs un Antoņina Jermolajeva, šajā disciplīnā ratiņkrēslā uzvarēja Ēriks Kovaļčuks („Solis Plus”) un Silvija Lielbārde („Solis Plus”). Komandu sacensībās – bočē – uzvarēja „Vecsaule” no Bauskas.