„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Uzņēmēju problēmas var atrisināt tikai viņi paši

Daugavpilī notika uzņēmēju tikšanās, kuru organizēja vietējais ziņu portāls chayka.lv sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK). Tajā bija paredzēts apspriest vairākus uzņēmējiem aktuālus jautājumus.

Pasākuma iniciatori atzīmēja, ka viņi bieži komunicē ar Daugavpils biznesmeņiem, kuri atzīmē, ka trūkst dialoga un savstarpējas sapratnes ar pilsētas pašvaldības pārstāvjiem. Tieši tāpēc bija uzaicināta Daugavpils domes vadība un deputāti, taču vairāku iemeslu dēļ viņi nevarēja atnākt uz tikšanos ar uzņēmējiem. Toties biznesmeņiem bija iespēja uzdot savus jautājumus LTRK un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvjiem.

Viens no uzņēmējiem uzsvēra -- viņu pārsteidz tas, ka Latvijas likumi, kuri attiecas uz nodokļu politiku un uzņēmējdarbību, ir „tik tālu no tautas”. Kad jautājums par Latvijas likumu atbilstību tika uzdots LTRK priekšsēdētājam Jānim Endziņam, viņš piekrita, ka šajā nozarē, tāpat kā daudzās citās jomās Latvijā, ļoti daudz kas ir tālu no ideāla. „Mūsu uzdevums ir strādāt pie sistēmas pilnveidošanas,” viņš teica, „es esmu piedalījies procesos, kad, pateicoties uzņēmēju priekšlikumiem un iniciatīvai, likumos tika ieviesti grozījumi.” Viņaprāt, ir iespējams panākt izmaiņas likumdošanā un, līdz ar to, uzlabot uzņēmēju stāvokli, un LTRK tajā aktīvi piedalās. Taču J. Endziņš atzīmēja, ka LTRK nepalīdz visiem uzņēmējiem, bet gan tikai tās locekļiem. „Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera nav labdarības organizācija,” viņš piebilda.

Visu rakstu lasiet 17. septembra numurā.