„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Aizturēja tabakas kontrabandistus

  1. septembrī Krāslavas novadā Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja divus Latvijas pilsoņus, kuri personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās nodarbojās ar akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu.

Pirmdienas rītā operatīvo pasākumu rezultātā robežsargi Piedrujas pagasta Aleksandrova ciema apkaimē aizturēja divus vīriešus, kuri pārvietoja vairākus melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus. Ne viens, ne otrs no aizturētajiem nevarēja uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Viens no vīriešiem aizturēšanas brīdī bija ģērbies ūdenslīdēja tērpā, turklāt, lai novērstu viņa pretošanos, robežsargiem nācās pielietot speclīdzekļus.

Kopumā robežsargi izņēma 70 000 cigarešu «NZ Gold» un «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsākts kriminālprocess, savukārt par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem abiem vīriešiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli. Likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.