„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Daugavpilī iznākusi senioru dzejoļu grāmata

Daugavpils dzejniece Lidija Vasaraudze Dzejas dienas svinēja ar jaunu dzejoļu grāmatu „Sirds uz delnas”, kurā apkopota senioru dzeja.

„Senioru dzeju rakstu tāpēc, ka, būdama seniore, zinu mūsu kopīgos stāstus, priekus, skumjas. Senioru dzeja no bērnu, mīlas, romantiskās u.c. dzejas atšķiras ar savu nopietnību. Tās galvenokārt ir pārdomas un atmiņas, pastāstītas dzejas valodā. Priekšvārdu uzrakstījis kordiriģents, pedagogs un komponists Jevgeņijs Ustinskovs. Viņš sacer dziesmas ar maniem vārdiem („Burbulīši”, „Mana Daugavpils” u.c.). Grāmatu atbalstīja Daugavpils dome,” saka dzejniece.

Jāiestarpina, ka viņa ir arī vienīgā latviski rakstošā bērnu dzejniece Daugavpilī un ka viņas biedrība „Dina-ART” no 2015. līdz 2019. gadam ir izdevusi vairāk nekā 20 grāmatas.

Atgriežoties pie sarunas par krājumu „Sirds uz delnas”, Lidija saka, ka grāmatā iekļauti vairāk nekā 60 dzejoļi, kas sarakstīti pēdējos divos gados. Dzejoļi stāsta par vecmammas adītajiem cimdiem kā viņas labestības un sirds siltuma simbolu, mātes sirdi, lauku kapsētu un baznīcu, kādu to dzejniece atminas no bērnu dienām. Tikmēr dzejolī par ilgām pēc bērniem, kuri dzīvo un strādā Anglijā, ievijusies skumju noskaņa, jo viņi ir tālu prom.

 

Visu rakstu lasiet 20. septembra numurā.