„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Raimonds Putāns sacenšas pasaules novusa elitē

Daugavpils sporta kluba „Promieņ” novusists, sporta meistara kandidāts Raimonds Putāns pērn par labāko sniegumu starptautiskās sacensībās saņēma godalgu „Gada spēlētājs”. Daugavpilietis rāda labu sniegumu arī šogad. „Pareizi saka pieredzējuši sportisti, ka galvenais ir piedalīties, bet es uzskatu, ka jācenšas uzvarēt katrā spēlē. Šogad labāk veicas pāru spēlēs. Augustā starptautiskā turnīrā Igaunijā kopā ar Jēkabpils novusistu Uldi Kampānu izcīnījām zelta medaļas, bet individuālajās sacensībās, kurās piedalījās gandrīz 60 dalībnieki, es biju trīspadsmitais. Bija stipri pretinieki,” saka Raimonds.

Ja papēta pasaules novusistu reitingus, tad Raimonds Putāns katru gadu ir spēcīgāko divdesmitniekā. Viņš ir sporta meistara kandidāts un šoruden cīnās par iekļūšanu Latvijas individuālā virslīgas čempionāta finālā. Otrajā posmā, kas notika 14. septembrī Rīgā, viņš sacentās 28 spēlēs un izcīnīja 2. vietu, līdz ar to turpina cīņu.

Būdams ar invaliditāti, Raimonds brīvi spēlē gan pieaugušo, gan personām ar invaliditāti sacensībās, lai gan tas nav viegli. Jaunietis katru gadu aizvada vairāk nekā 70 sacensības. Ir turnīri, kur pie novusa galda jāpavada 8--10 stundas, un dienas beigās sāp kājas, atzīstas Raimonds.  

 

Visu rakstu lasiet 20. septembra numurā.