„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Skrējiens „Daugavpils--Mežciems” startēs cietoksnī

28. septembrī notiks 54. skrējiens “Daugavpils--Mežciems”, šogad starts tiks dots jaunā vietā -- Daugavpils cietoksnī. Šoreiz bērni varēs skriet 200 m, 700 m un 2 km distanci. Aktīvākie skrējēji varēs doties 5 vai 10 km garā trasē. Šogad būs arī nūjošanas distance 5 km garumā. Bērnu skrējienos dalība, kā ierasts, būs bezmaksas. Reģistrējoties iepriekš, dalība tautas skrējienā (5 km), 10 km distancē un 5 km nūjošanā būs bez maksas, sacensību dienā reģistrācija būs maksas. Reģistrācija skrējienam notiek mājaslapā: www.sportlat.lv

Skrējienā var piedalīties ikviens gan kopā ar ģimeni un draugiem, aktīvi pavadot laiku, gan cenšoties sasniegt jaunu personīgo rezultātu. 

Skrējienu pirmo reizi organizēja 1966. gadā, tāpēc tas ir viens no vecākajiem skrējieniem Latvijā. Skrējiena pamatlicēji ir Daugavpils skrējēji un aktīvisti, kuri ilgus gadus rūpējas par to, lai šis vēsturiskais skrējiens notiktu un pulcētu ne tikai Daugavpils, bet arī citu pilsētu skrējējus. Pagājušajā skrējienā piedalījās vairāk nekā 700 skrējēji dažādās distancēs, skrienot gan bērnu skrējienus, gan 5, 10 un 21 km. Skrējienā piedalījās ne tikai skrējēji no Daugavpils un Latvijas, bet bija ieradušies arī dalībnieki no Lietuvas un Baltkrievijas.