„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Būvdarbu pabeigšanai Saules skolā pietrūkst 700 000 eiro

Raksturojot būvdarbu gaitu Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā Saules skola, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis “Latgales Laikam” atzina, ka patlaban ir izveidojusies situācija, kad ir nepieciešam līdzekļi, lai segtu projekta sadārdzinājumu.

Ir jāņem aizņēmums. Tas ir sarežģīti, jo šādus aizņēmumus Finanšu ministrija pašlaik izskata izņēmuma kārtā, bet, domājams, ka Saules skolai kā izglītības objektam tomēr būs iespēja saņemt šo kredītu un objektu varēs pabeigt.

Papildu ir nepieciešami aptuveni 700 000 eiro. Projekta sadārdzinājums ir radies sakarā ar to daļu, kurā projektā bija paredzēts izmantot esošo ēku, kuru tomēr nācās nojaukt, līdz ar ko radās pietiekami lieli papildu būvdarbu apjomi.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš piebilda, ka jautājums par Saules skolu patlaban tiek risināts valdības līmenī. Tie ir darbi, kurus nepieciešams veikt, lai objektu pabeigtu un nodotu ekspluatācijā.

Pirms kāda laika Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu atbalstīja 774 000 eiro kredīta ņemšanu būvdarbu pabeigšanai Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolā Saules skola.

Būvdarbu sadārdzinājumu ir radījuši ar ēkas, kura kādreiz bija zināma kā "Daiļrades grausts", nojaukšanu saistītie papildu izdevumi. Sākotnēji šo ēku bija paredzēts rekonstruēt, daļēji nojaucot. Taču pēc tam, kad bija nojauktas ēkas divas trešdaļas, kļuva skaidrs, ka saglabāt atlikušo trešdaļu nav mērķtiecīgi, jo tas būs dārgāk, nekā to nojaukt pilnībā un izbūvēt no jauna.

Otra lieta, kas arī sākotnēji nebija paredzēta šajā projektā, bet bez kuras ēku patiesībā nevar nodot ekspluatācijā, ir lietus ūdens kanalizācija. Tā ir jāizbūvē divu kvartālu garumā, lai pieslēgtos pilsētas kanalizācijas tīkliem. Sākotnēji šie darbi bija ieplānoti citā būvniecības kārtā, bet pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka nākamā kārta nebūs tik ātri, šos darbus bija jāpārceļ uz šo iepirkuma daļu. Līdz ar to radās papildu darbi. Būvdarbu sadārdzinājums abās minētajās pozīcijās ir 512 000 eiro.

Būvdarbi Saules skolā notiek Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta”. Tos pabeigt bija plānots līdz šī gada rudenim.