„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Maize bija, ir un būs

Latvijā maizes ceptuves, kurās  ne reizi nebūtu apturēta ražošana, ir retums. Uzņēmums „Latvijas maiznieks” šajā tirgū ir jau daudzus gadus, un šajā laikā ne tikai nav ne reizi pārtraucis ražošanu, bet arī to attīstījis.

Latvijas plašsaziņas līdzekļi, tostarp „Latgales Laiks”, varēja vērot maizes izstrādes procesu vienā no lielākajām Latvijas maiznīcām. Uzņēmuma vadība organizēja ekskursiju, lai iepazīstinātu ar visiem aromātiskās maizes ražošanas posmiem. Kādi milti tiek izmantoti, kā pagatavo maizes ieraugu, kas ir plaucēšana, kā tiek iejaukta mīkla, cepta un pēc tam atdzesēta, sagriezta un iesaiņota maize – ikviens no šiem posmiem ir ļoti interesants un savā ziņā unikāls.

„Latvijas maiznieks” savas produkcijas ražošanā cenšas ievērot daudzus faktorus, tāpēc tiek organizētas dažādas aptaujas un pētījumi. Maiznīcas uzmanības centrā – mūsdienu tendences sabiedrībā, piemēram, cilvēku vēlēšanās piekopt veselīgu dzīvesveidu, patērētāju gaume – kāda maize garšo vislabāk, kura vecuma un dzimuma cilvēki patērē visvairāk maizes utt. Balstoties uz šādiem pētījumiem, „Latvijas maiznieks” papildinājis produkcijas klāstu, radot maizes sēriju “Latvijas Graudu maize”. Tajā iekļauti 10 maizes veidi, tostarp jau iepriekš zināmi produkti ar uzlabotu sastāvu, kā arī izstrādāti divi jauni – pilngraudu un melnā maize ar sēklām.

Visu rakstu lasiet 24. septembra numurā.