„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Dāvana meistaram – glezniecība

Rudens izstāžu sezona Marka Rotko mākslas centrā tradicionāli veltīta abstraktā ekspresionisma meistara dzimšanas dienai, kurš nāca pasaulē  25. septembrī. Šogad viņam par godu atklātas sešas pilnīgi atšķirīgas un košas ekspozīcijas.

Latviju jaunajā izstāžu pārstāv divi slaveni mākslinieki. Anita Meldere ir viena no spilgtām ekspresiju meistarēm Latvijas glezniecībā un jau daudzus gadus sadarbojas ar centru, viņas darbu izstādes šeit ir bijušas vairākkārt. Šoreiz skatītājiem tiek piedāvāts viņas jaunāko darbu cikls „Es esmu”, kurā mākslinieki, pēc pašas teiktā, neko neslēpjot, demonstrē savu kaislīgo dabu. Centrā skatāma Osvalda Zvejsalnieka darbu izstāde „Mūžs” – tas ir atskaites punkts un vienādības zīme, nodeva un cieņas apliecinājums Latgales ainavai. Tā ir Latgale ar neskaitāmajiem baznīcu siluetiem Rēzeknē, Ludzā, Daugavpilī, Aglonā, Varakļānos un citur. Jāpiebilst, ka šīs gleznas tapušas piecdesmit gadu laikā. 

Sezonas atklāšanā apmeklētāji varēja satikties ar daudziem Lietuvas māksliniekiem. Vairāk nekā 20 mākslinieku pāri, kas pārstāv dažādus medijus (glezniecību, stiklu, tekstilu, fotogrāfiju, tēlniecību u.c.) strādā kopā, un, kā liecina iepriekšējo projektu pieredze, ikviens skatītājs patiešām atrod darbus, kas uzrunā. Kopīgais projekts saucas „X: Atmiņa” . Atbalstot Paņevežas jaunā mākslas centra ideju, visi darbi, tieši tāpat kā iepriekšējos divos projektos, tiek ziedoti pilsētai – mākslas centra kolekcijas pabeigšanai.

Visu rakstu lasiet 27. septembra numurā.