„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Konfiscē lielu daudzumu nelikumīgu cigarešu

Operatīvu pasākumu rezultātā Daugavpilī policija konfiscējusi lielu daudzumu nelikumīgi uzglabātu tabakas izstrādājumu, informē Valsts policija (VP). 

VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju. Lai pārbaudītu šo informāciju, policija uzsāka kriminālprocesu, kura ietvaros īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, tostarp veica kratīšanu kāda nekustamajā īpašumā. Apskatot kāda 1961. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietu, tajā tika konstatēti un konfiscēti vairāk nekā 126 000 nelikumīgi uzglabātu cigarešu bez LR akcīzes markām, par kurām Latvijas Republikā nav nomaksāts akcīzes nodoklis.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajam par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis likumsargu redzeslokā.

Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.