„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī remdēja „mākslas badu”

Daugavpils cietoksnī norisinājās performance „Are You Hungry?” tiem, kuri vēlējās remdēt dažādu mākslas veidu „badu”.

Idejas autori – biedrības „Bruoli un Muosys” dalībnieki, festivāla „ReStArt” ietvaros nolēma vienuviet sapulcināt dažādu mākslas veidu pārstāvjus – Daugavpils radošos cilvēkus. Viena no organizatorēm Sandra Poplavska-Rimicāne atzīmēja, ka pilsētā pietrūkst pasākuma, kurā varētu satikties, pakomunicēt un nodemonstrēt cits citam savu meistarību aktieri, mākslinieki, keramiķi, mūziķi utt. Viņi visi dzīvo un strādā atsevišķās grupās. Piemēram, mākslinieki var satikties izstādēs, uzskata Sandra: „Mūsu mērķis bija iepazīstināt visus pilsētas radošos cilvēkus, jo vietas, kur viņi varētu to izdarīt un kur satiktos visi mākslas veidi, nav.” Tādējādi vairākas stundas cietoksnī, Nikolaja ielā 15, varēja vērot vietējo keramiķu darbu, apmeklēt lugas lasīšanu lomās Daugavpils teātra aktieru izpildījumā, noskatīties vietējo studentu uzņemtās īsmetrāžas filmas. Dīdžeji rūpējās par mūziku, mākslinieki radīja apmeklētāju klātbūtnē, tāpēc it visur valdīja radoša gaisotne.

„Mums pašiem iepatikās,” par Mākslas nakti smaidot saka Sandra, „šāds pasākums pilsētā līdz šim nav bijis, mums izdevās ne vien sapulcināt dalībniekus, bet arī ieinteresēt iedzīvotājus.” Organizatori speciāli neskaitīja, cik cilvēku apmeklēja pasākumu, taču, viņuprāt, tas pārspēja visas cerības, tādējādi pierādot, ka cilvēki tiešām ir noilgojušies pēc tamlīdzīgiem radošiem pasākumiem. Un tagad visi gaida turpinājumu.