„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Latvijas izlases pirmais numurs soļošanā

Līvānu novada bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknei un Līvānu 1. vidusskolas 10. klases skolniecei Līvai Marijai Barkauskai pagājušajā sezonā ir labi sasniegumi, tāpēc viņa šobrīd ir Latvijas izlases pirmais numurs, saka trenere un pieredzējusī vieglatlēte Mārīte Vilcāne. Līdz šādai atzinībai Līva Marija gājusi četrus gadus, cītīgi trenējoties un gūstot mazas un lielas uzvaras Latvijas un starptautiskās sacensībās.

Pirmā bija daudzcīņa

Vēl mācoties Jersikas pamatskolā, Līva sāka trenēties daudzcīņā, skrēja 300 m, 800 m, 1000 m un 1500 m, grūda lodi un meta šķēpu. Bet tad Latvijas čempionātā Kuldīgā meitene ieraudzījusi soļotājus un sapratusi, ka vēlas soļot. „Tas ir labi, ja patikšana atnāk pati, nevis trenera ierosināta. Pirmās soļošanas sacensības bija Vārkavā, kur Līva Marija uzvarēja 1000 m soļojumā. Tagad Līva Marija uzvar gan 5000 m, gan 10 000 m soļojumā,” lepojas Mārīte. Līva Marija sacenšas ar Ludzas soļotāju Viktoriju Krišāni, kurai šobrīd ir labāks laika rezultāts nekā viņai, tāpat ļoti labi soļotāji ir Lietuvā un Igaunijā.

Līva Marija soļošanā trenējas Līvānu 1. vidusskolas stadionā un Līvānu ielās, dažkārt abas ar treneri dodas uz Grīvas mežu. Soļošanai nepieciešami speciāli sporta apavi, kuri tiek piegādāti no Amerikas.

 „Līva Marija ir centīga, strādā ar lielu pašatdevi. Pērn decembrī un šogad janvāra sākumā, kad skolēniem ir brīvdienas, Līvai Marijai bija tikai viena brīvdiena -- 1. janvāris, jo mēs gatavojāmies Latvijas čempionātam. Viņa ir motivēta labu rezultātu sasniegšanai. Līva Marija ir komunikabla, sabiedriski aktīva,” atzīst Mārīte. Savukārt vieglatlēte teic, ka pateicīga trenerei par iejūtību un atbalstu gan treniņos, gan sacensībās. „Trenere pielāgojas manai pašsajūtai, varēšanai. Mēs katrreiz treniņos izmantojam jaunu pieeju, un, ja tā der, pielietojam sacensībās. Sports palīdz arī mācībās,” saka vieglatlēte.

 

Visu rakstu lasiet 27. septembra numurā.