„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Valijas Plataces fotoizstāde “Rudie”

4. oktobrī plkst. 17.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Valijas Plataces fotogrāfiju izstāde “Rudie”. Fotogrāfijās iemūžināti dažāda vecuma un dzimuma rudmataini cilvēki. Autore to piesaka kā simbolisku mīlestības dziesmu tiem, kas arī ir rudi tāpat kā viņa pati.

Valija Platace ir dzimusi Krāslavā. Daugavpils Universitātē studējusi pirmsskolas pedagoģiju un psiholoģiju, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā – uzņēmējdarbības vadību. Pēdējos divus gadus Profesionālās izglītības kompetenču centrā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola” apguvusi foto dizainu. Piedalījusies vairākās grupu izstādēs un plenēros, kā arī aizvadījusi trīs personālizstādes.

Jaunajā izstādē Latgales Centrālajā bibliotēkā skatāma portretu fotogrāfiju sērija, no kurām pretī lūkojas dažāda vecuma un dzimuma rudmataini cilvēki. Izstāde ir kā pieturpunkts fotoprojektam “Rudie”, kas tapis ļoti personisku iemeslu dēļ. Valija arī pati ir rudmate un bērnībā par to bieži tikusi ķircināta un apsmieta, tādēļ pieaugot centusies mainīt savu izskatu. Palūkoties uz sevi citām acīm likusi bērna piedzimšana.

“Un tad man piedzima meitiņa. Arī ruda. Caur mīlestību uz viņu, kā arī raugoties viņas pārsteidzošajā pašpietiekamībā, es iemācījos pieņemt un iemīlēt sevi. Jo vairāk es iemīlēju sevi, jo biežāk pilsētas ielās pamanīju citus sev līdzīgos. Tā radās doma veidot šādu fotoprojektu,” atzīst fotogrāfe. Iesākto darbu viņa vēlas turpināt kā ilgtermiņa projektu, iemūžinot rudu matu īpašniekus kā Latvijā, tā arī ārvalstīs.

Fotoizstāde “Rudie” ir pieejama Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā no 1. līdz 31. oktobrim.