„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Atlikta Jāņa Lāčplēša prasības pret Rihardu Eigimu iztiesāšana

Daugavpils tiesa atlikusi pašreizējā Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Jāņa Lāčplēša prasības izskatīšanu pret bijušo domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu par neslavas celšanu, „Latgales Laiks” noskaidroja Daugavpils tiesā.

Lietas izskatīšanu nācies atlikt, jo dienu pirms tiesas sēdes no R. Eigima saņemts lūgums atlikt civillietas izskatīšanu, jo viņam ir nepieciešams laiks cita pārstāvja pilnvarojuma noformēšanai. Viņa iepriekšējā pārstāve Dzintra Nikolajenko esot atteikusies no lietas vešanas. Arī Dz. Nikolajenko informēja tiesu, ka atsauc vienošanos par pilnvarojumu. Tiesas sēde pārcelta uz 14. novembri.

Par to, ka R. Eigims nebija uzskatījis par nepieciešamu ierasties uz tiesas sēdi, viņam tika uzlikts 20 eiro naudas sods. Vēl 10 eiro naudas sods viņam tika uzlikts par paskaidrojumu nesniegšanu sakarā ar celto prasību. R. Eigimam uzlikts par pienākumu arī noteiktā termiņā informēt tiesu par jauno pārstāvi.

J. Lāčplēsis lūdzis tiesu uzlikt R. Eigimam par pienākumu radio ēterā publiski atvainoties par godu un cieņu aizskarošo ziņu izplatīšanu 2016. gada 3. novembrī radio programmā “Igri pristolov” (“Troņu spēles”), kurā viņš izteicis apgalvojumus par toreizējā domes priekšsēdētāja J. Lāčplēša iespējamo iesaisti prettiesiskos darījumos. Politiķis vēlas piedzīt arī morālā kaitējuma kompensāciju 1500 eiro un tiesāšanās izdevumus.

Šī nav vienīgā lieta pret R. Eigimu. Ar prasību pret viņu ir vērsies arī pašreizējais AS „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis. Viņš ir pieprasījis atsaukt informāciju, kas neatbilst patiesībai. Šai tiesas sēdei jānotiek 10. oktobrī.

Savukārt R. Eigims apstrīd tiesā Valsts Valodas centra vadītāja Māra Baltiņa lēmumu par 290 eiro naudas soda piemērošanu. Nolēmumu šajā lietā tiesa plāno paziņot 7. oktobrī.