„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Daļa novada pedagogu algas pieaugumu jutīs, daļa – nē

Skolēnu skaits Daugavpils novadā šajā mācību gadā, salīdzinājumā ar pērno gadu, ir sarucis, taču nedaudz, vērtē Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska. Šonedēļ Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nākusi klajā ar mērķdotāciju sadalījumu pedagogu algai, tāpēc pašvaldībā uzsākts darbs pie tarifikācijas aprēķiniem. Lēsts, ka, tāpat kā iepriekš, arī turpmāk pašvaldība no sava budžeta piemaksās skolotājiem mazajās lauku skolās – Biķernieku, Lauceses, Randenes, Silenes un Medumu pamatskolā.

„Skolēnu skaits nav daudz samazinājies, par pārdesmit bērniem visā novadā, tāpēc arī mērķdotācija nav cietusi,” skaidro J. Zarakovska. Lielajās skolās pedagogi varētu just algu pieaugumu, bet mazajās likmes varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī, ja pašvaldība turpinās atbalstīt mazās skolas. Pedagogu darba samaksai atbilstoši skolēnu skaitam vislielākā summa septembra--decembra periodam atvēlēta Špoģu vidusskolai (156 851 eiro), mazākā – Medumu pamatskolai (15 524 eiro). Savukārt piemaksās par kvalitātes pakāpēm lielākā summa jāpiešķir Vaboles vidusskolas pedagogiem. Tas, kā algas mainīsies katram skolotājam, vēl atkarīgs no tarifikācijas, ko noteiks iestādes vadītājs. Kopumā Daugavpils novada pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2019. gada janvārim–decembrim valsts piešķīrusi 2 833 481 eiro, liecina IZM dati.

Visu rakstu lasiet 1. oktobra numurā.