„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.0 °C
daži mākoņi

Līvānieši Latviju apceļo ar foto kabīni

Pašvaldības konkursā „Līvānu novads var!” uzvarēja Mairita Maskalāne-Rusiņa ar biznesa ideju par foto spoguli, kas esot viņas un vīra Māra kopdarbs.

Fotogrāfija top astoņās sekundēs

Ikdienā viņi nelieto fotoaparātu, lai gan fotoaparāts norāda uz abu saistību ar fotografēšanas individuālo uzņēmumu „Foto fabrika”, kas dibināts 2016. gadā. Viņu galvenais darba instruments ir fotografēšanās kabīne, ar kuru viņi apceļoja Latviju, sevišķi Alūksni, Viļaku un Līvānu novada pagastus. Savukārt foto spogulis būs jauns pakalpojums, kāda Latgalē vēl nav, skaidro Māris.  

„Tā ir mums visiem pazīstamā fotografēšanās kabīne, kurā, iemetot monētu, esam pieraduši saņemt pases izmēra fotogrāfijas. Mūsu foto kabīne ir vienīgā Latgalē, daudz modernāka, aprīkota ar lāzertehnoloģiju un datorizēta, tāpēc klients saņem fotogrāfiju jau pēc 8 sekundēm. Fotografēšanas kamera iegādāta Anglijā ar „Altum” atbalstu. Mēs sākām ar ballēm. Foto kabīni piesaka arī kāzu un jubileju gaviļnieki. Pieprasījums patiešām ir liels. Mēs piedalāmies arī dažādos kultūras pasākumos, novadu un pilsētu svētkos,” saka Māris.

Mairita atzīst, ka pirmajā gadā klientus meklēja viņi, bet tagad klienti viņus meklē paši, un šogad vasara paskrējusi kāzu pasākumos: „Alūksnē jau būts vairākkārt, un šī pilsēta ar cilvēku viesmīlību, kalniem, ezeriem ir mūsu ģimenes skaistāko pilsētu topa augšgalā.”

Klients, piesakot foto kabīni, pirms pasākuma saņem paraugus, kāds varētu būt fons, piemēram, lauksaimniekiem patīk graudi, vārpas, bet jaunlaulātajiem -- sirsniņu motīvs, savukārt Viļānu pašvaldība, kura Rusiņu ģimeni katru gadu uzaicina ar foto kabīni valsts svētku pasākumos, izvēlējusies latvju rakstus un sarkanbaltsarkanus karodziņus.

 

Visu rakstu lasiet 1. oktobra numurā.