„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

„Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” pulcināja apmeklētājus

Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs (BKC) rīkoja nu jau devīto „Baltkrievu gadatirgu Daugavpilī” („Kirmašu”). Pēc diviem gadiem tas atkal norisinājās atjaunotajā Kultūras pilī un sapulcināja pilnu zāli baltkrievu kultūras cienītāju.

Lielais baltkrievu gadatirgus „Kirmašs” tradicionāli tiek rīkots rudenī, kad jau ir novākta visa raža. Šogad organizatori sapulcināja visus ne tikai gadatirgū, bet arī „Jautrajā pagalmā”. „Pagalms ir teritorija iepretim mājai, kur norisinājās liela daļa baltkrievu dzīves, šeit strādāja, sarunājās, pat strīdējās,” tā par festivāla galveno tēmu saka BKC vadītāja Žanna Romanovska.  Festivāla rīkotāji centās parādīt šo svarīgo baltkrievu tradicionālās dzīves sastāvdaļu. Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs atzīmēja, ka, pateicoties „Kirmašam”, daugavpilieši ir daudz ko uzzinājuši par baltkrievu tradīcijām, viņi ir „pabijuši” baltkrievu kāzās, kristībās un citos svētkos.

Visu rakstu lasiet 8. oktobra numurā.