„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Daugavpils bibliotēkas aicina uz Karjeras nedēļas pasākumiem

No 14. līdz 18. oktobrim visā Latvijā noritēs tradicionālā Karjeras nedēļa, kura šogad ir veltīta nākotnes profesijām. Aicinot bērnus un jauniešus “ielogoties nākotnē”, Latgales Centrālā bibliotēka un filiāles ir sagatavojušas virkni tematisku un informatīvu pasākumu, kuri ļaus ieskatīties dažādu profesiju ikdienas aizkulisēs, uzzināt par izglītības iespējām un nepieciešamajām priekšzināšanām, kā arī novērtēt šo specialitāšu potenciālu nākotnes darba tirgū.

  1. oktobrī plkst. 13.30 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) noritēs tikšanās ar Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīriem. Pasākumā tiks stāstīts par Nacionālo bruņoto spēku darbības mērķiem un uzdevumiem, profesionālās pilnveides un karjeras iespējām. Klātesošie uzzinās, kas ir Zemessardze, kādas darbības ikdienā veic zemessargs un kā tās atšķiras no profesionālā dienesta karavīra pienākumiem. Tiks pārrunāta arī zemessargu un profesionālā dienesta karavīru nākotnes loma Latvijas drošības politikā. Grupu pieteikšana pa tālruni 654 26422.
  2. oktobrī plkst. 16.30 LCB pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) notiks karjeras izglītības seminārs “Your Motivation Letter” (Tava motivācijas vēstule). Semināru rīko LCB ASV Informācijas centrs ar mērķi iemācīt vidusskolēniem sagatavot motivācijas vēstuli angļu valodā – dokumentu, kas tiem varētu būt nepieciešams gan tuvākā, gan tālākā nākotnē, stājoties augstskolā vai piesakoties darbā ārvalstīs. Pasākuma apmeklētāji uzzinās, kāda ir motivācijas vēstules būtība, kas piesaista darba devēja uzmanību un no kā vēstulē labāk izvairīties. Semināra praktiskajā daļā pasniedzēja vadībā būs iespēja strādāt katram pie savas motivācijas vēstules izveides. Grupu pieteikšana pa tālruni 654 22483.

Visas nedēļas garumā, no 14. līdz 18. oktobrim, LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs piedāvās bibliotekāro stundu “Bibliotekārs – informācijas tīģeris”, kurā tiks akcentēta bibliotekāra kā informācijas speciālista loma sabiedrībā un skaidrotas profesijas attīstības tendences laika gaitā. Klātesošie uzzinās par bibliotekāra ikdienas pienākumiem, nepieciešamo izglītību un prasmēm, kā arī tiks rosināti izteikt viedokli par bibliotekāra profesijas vietu nākotnē. Grupu pieteikšana pa tālruni 654 49090.

Arī LCB filiālēs tiks piedāvāta virkne tematisku pasākumu ar mērķi sniegt ieskatu dažādās profesijās un izvērtēt to nākotnes perspektīvas. Bērnus un jauniešus uzrunās vairāku nozaru profesionāļi, ļaujot iepazīt bibliotekāra, dzejnieka, kultūras darbinieka, keramiķa un produktu dizainera profesiju. Sīkākas ziņas par pasākumu saturu, mērķauditoriju, norises laiku un pieteikšanos programmā.

Karjeras nedēļas pasākumu publicitātes vajadzībām Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs to laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.