„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Aizdomās par kukuļņemšanu KNAB aizturējis Rihardu Eigimu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lietā par iespējamu kukuļņemšanu, kukuļdošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju aizturējis bijušo Daugavpils domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu. 

KNAB informē, ka trešdien, 9.oktobrī, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros KNAB veicis neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā ne mazāk kā piecas sankcionētas kratīšanas.

Kriminālprocess uzsākts šī gada 25.septembrī pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas, 323.panta pirmās daļas un 195.panta pirmās daļas.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Daugavpils domes amatpersona laika posmā no 2018. gada janvāra līdz 2018. gada augustam, iespējams, pieņēma kukuļus ne mazāk kā 6000 eiro apmērā no uzņēmuma pārstāvja par atbalsta sniegšanu pašvaldības iepirkuma procedūrās, kā arī veica noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Šobrīd ir aizturētas divas personas – amatpersona un fiziska persona. Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

Sazināties ar R. Eigimu līdz avīzes nodošanas brīdim „Latgales Laikam” neizdevās, jo adresāts nebija sasniedzams.

Visu rakstu lasiet 11. oktobra numurā.