„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Kultūras pilī nomas maksa dubultojusies

Daugavpils kultūras pils vērusi durvis apmeklētājiem pēc rekonstrukcijas, taču dažas biedrības, pulciņi ir pārdomās, vai turpināt sadarbību, jo palielinājusies telpu nomas maksa.

Saskaņā ar 2019. gada 15. augusta Daugavpils pašvaldības lēmumu, piemēram, lielās koncertzāles nomas maksa ir 200 eiro/ h, bet pirms tam tie bija 64 eiro/h, bet 1. stāva foajē, kur notiek arī izstādes, nomas maksa ir 0,12 eiro par m2 stundā, iepriekš -- 0,04 eiro par m2 stundā. Tāpat augusi kabinetu nomas maksa -- 1,65 eiro par vienu kvadrātmetru mēnesī iepriekšējo 0,73 eiro/m2 mēnesī.

Biedrības „Ezerzeme F” vadītājs Linards Onzuls, kurš ar biedriem izstādes kultūras pilī rīkoja bieži, atzina, ka sakarā ar nomas maksas palielināšanos tādiem pasākumiem tiks meklētas alternatīvas telpas, piemēram, Latgales centrālajā bibliotēkā, Daugavpils teātrī, Daugavpils domē vai viesnīcā „Park hotel Latgola” -- tur nomas maksa netiek prasīta.

Visu rakstu lasiet 11. oktobra numurā.