„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Lasītāju sirdslietu izstāde bibliotēkā

Jelena Čursina

8. oktobrī Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā atklāta izstāde “Lasītāju sirdslietas”, kurā skatāmi bibliotēkas lietotāju veidotie rokdarbi un vairākas priekšmetu kolekcijas. Dažādās tehnikās tapušie eksponāti liecina par daiļdarbnieku aizrautību, rūpību un sirds siltumu, savukārt priekšmetu kolekcijas galvenokārt vēsta par lasītāju ceļojumiem, tajos gūtajiem iespaidiem un atmiņām.

Izstāde “Lasītāju sirdslietas” iepazīstina ar Latgales Centrālās bibliotēkas lietotāju vaļaspriekiem un neizsmeļamu radošo potenciālu. Eksponātu vidū ir košas auduma lelles un dekupāžas tehnikā dekorēti sadzīves priekšmeti, no pērlītēm veidotas ziedu un koku kompozīcijas, neierastas ādas gleznas. Skatāmi arī darinājumi tradicionālajās rokdarbu tehnikās – adījumi ar krāšņiem tautiskiem rakstiem, mežģīņu tamborējumi, oriģināli filcējumi un izšuvumi. Magnētiņu un krūžu kolekcijas atklāj īpašnieku ceļotprieku un iepazīstina ar apmeklētajām valstīm un pilsētām. Kā papildinājumu izstādei bibliotēka ir sagatavojusi tematiski atbilstošu grāmatu izlasi, lai lasītājiem sniegtu iedvesmu arvien jaunām radošām idejām.

Izstāde “Lasītāju sirdslietas” būs skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā līdz 22. oktobrim.