„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Daugavpils grupa «Maffiz» laida klajā savu pirmo klipu

10. oktobrī notika Daugavpils jauniešu grupas «Maffiz» pirmā klipa prezentācija. Grupas dibinātājs ir daugavpilietis Artjoms Abaras. Septembrī palika divi gadi, kopš jaunu un talantīgu mūziķu komanda veido un popularizē savu mūziku.  

Spilgtais un atmiņā paliekošais nosaukums «Maffiz», pēc Artjoma teiktā, ir nejaušs burtu salikums, kurš neko nenozīmē, bet kurš kādreiz bija viņa pseidonīms. „Kad es strādāju Anglijā, vietējie nevarēja pareizi izrunāt ne manu vārdu, ne uzvārdu,” stāsta Artjoms, ”viņiem es izdomāju viegli izrunājamu pseidonīmu Daniēls Maffizs”. Šis pseidonīms noderēja, kad Artjoms atgriezās dzimtajā Daugavpilī un izveidoja savu grupu.   

          Stilu, kādā darbojas jaunie cilvēki, pieņemts uzskatīt par alternatīvo roku, poproku vai popblūzu. Taču paši mūziķi savu mūziku labāk dēvē par „pašmāju soulmūziku”. „Mums ir grūti izvēlēties virzienu, jo mums patīk eksperimentēt un sajaukt dažādus žanrus,” saka Artjoms. „Mēs neejam vienu ceļu, aptveram no visa pa druskai—gan džezu, gan roku un regeju. Vārdus un mūziku savām kompozīcijām jaunieši raksta paši. Radošais process ir kolektīvs, tajā piedalās grupas pamatsastāvs: solists Artjoms Abarass, ģitārists Artūrs Lubgāns un taustiņinstrumentālists Deniels Ščepinskis.

Visu rakstu lasiet 15. oktobra numurā.