„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

„Muzikālā banka” arī nākamgad notiks Daugavpilī

Starp Daugavpils domi un „Latvijas Radio” parakstīts līgums, kas paredz, ka viens no lielākajiem notikumiem Latvijas populārajā un rok mūzikā „Muzikālā banka” arī nākamos trīs gadus norisināsies Daugavpilī, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Latviešu iemīļotākās un vērtīgākās dziesmas jau 20.gadus tiek noteiktas Latvijas klausītākās raidstacijas „Latvijas Radio 2” rīkotajā aptaujā. Aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās valsts populārākās grupas un izpildītāji. Vairākus gadus šis grandiozais pasākums norisinājās Ventspilī, taču šī gada sākumā tas veiksmīgi pārceļoja uz Daugavpili.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, pirms līguma parakstīšanas uzrunājot “Latvijas Radio” vadību, norādīja, ka sadarbības turpinājums ir lielisks pierādījums tam, ka Daugavpilī var veiksmīgi organizēt valsts mēroga pasākumus, kā arī pauda cerību, ka „Muzikālā banka” turpinās sagādāt patīkamus pārsteigumus.

Prieku par sadarbības turpinājumu un iespēju atgriezties Daugavpilī neslēpa arī “Latvijas Radio” pārstāvji. „Priecājamies, ka sadarbība 2019. gada „Muzikālās Bankas” fināla rīkošanā bija veiksmīga, kā arī ar divdesmit gadu jubilejas finālšovu būsim šeit un varēsim baudīt Daugavpils viesmīlību. Mums ir svarīgi, lai šis pasākums būtu pozitīvs pienesums visām iesaistītajām pusēm - pilsētas iedzīvotājiem, uzņēmējiem, kā arī mūziķiem un pasākuma viesiem. Ceram, ka arī šoreiz izbaudīsim abpusēji pozitīvas emocijas, svinot „Muzikālas Bankas” finālu,” teica “Latvijas Radio” valdes locekle Mārīte Tukiša.

Par „Muzikālās Bankas 2018” vērtīgāko dziesmu bija atzīta leģendārās latviešu grupas „Prāta vētra” dziesma „Ogles”. Apbalvošanas ceremonijas tiešraidi no Daugavpils Olimpiskā centra Latvijas televīzijā vēroja vairāk nekā 130 000 skatītāju. Arī šogad organizatori sola sarūpēt grandiozu un ļoti krāšņu šovu, kas noteikti patīkami pārsteigs skatītājus.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pauda cerību, ka “Muzikālā Banka” kļūs par lielisku papildinājumu pilsētas jubilejas gada svinību programmā un būs interesants pasākums gan daugavpiliešiem, gan pilsētas viesiem.

„Muzikālās bankas 2019” finālšovs norisināsies Daugavpils Olimpiskajā centrā nākamgad 1.februārī. Biļešu tirdzniecība sākās jau vakar, 14.oktobrī. Par ļoti demokrātisku cenu varēs iegādāties biļetes arī uz “Muzikālā Banka” ģenerālmēģinājumu, kas notiks tajā pašā dienā un faktiski neatšķirsies no vakara koncerta.