„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Rihards Eigims atbrīvots no izolatora

Aizvadītās nedēļas nogalē aizdomās par kukuļņemšanu, kukuļdošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju aizturētais bijušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims atbrīvots no izolatora.

Komentējot notikušo, R. Eigims atzina, ka citādi nemaz nevarējis būt, kā arī pateicās saviem atbalstītājiem. “Man jau ir sajucis, сik nepatiesu ziņojumu par mani šajos gados ir sarakstīts. Protams, neviens no tiem nav apstiprinājies, arī šis,” norādīja R. Eigims.

Savukārt, kas attiecas uz ēdināšanu skolās, tad firma “Optima līnija”, pēc R. Eigima teiktā, ir ēdinājusi skolēnus ilgus gadus. Kad skolēnu ēdināšana tikusi uzticēta Rīgas firmai “Ēdiens.lv”, skolēnu vecāki sākuši celt trauksmi par tās sniegtā pakalpojuma slikto kvalitāti. Lai rastu problēmai risinājumu, pašvaldībai nācies steidzīgi meklēt jaunu šī pakalpojuma sniedzēju. “Ja kādam arī bija jādod kukulis, tad tā bija firma, kura uzņēmās glābt situāciju, bet ne otrādi,” uzsvēra bijušais pašvaldības vadītājs. 

KNAB lietā par iespējamu kukuļņemšanu, kukuļdošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju abas personas aizturēja 9.oktobrī.

R. Eigims kriminālprocesā atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 320. panta 4. daļas par kukuļņemšanu un Krimināllikuma 195. panta 1. daļas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, bet fiziskā persona atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļdošanu.

 

Visu rakstu lasiet 15. oktobra numurā.