„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Ieradās ne visi, bet kauss tomēr tika izcīnīts

Liginišķu trasē līdzās kartodromam „Blāzma” notika autokross „Daugavpils Autosporta Akadēmijas kauss”. Klasē „autokross” Daugavpilī uzvarēja rīdzinieks Aigars Bajārs, kurš vinnēja visos braucienos. Ieskaitē „folkreiss” labākais bija Andrejs Špels (Ogre).

Nedēļu pirms sacensībām bija gaidīts, ka Daugavpils trasē startēs vairāk nekā 30 dalībnieki, taču sacensību dienā kļuva skaidrs, ka viņu skaits samazinājies. Ieskaitē „folkreiss” bija 11 braucēji, bet „autokrosā” – 9. Pirmām kārtām, organizatori nesagaidīja Lietuvas braucējus, kuri aktīvi pieteica dalību, taču rezultātā tā arī neieradās uz sacensībām.

Pēc virknes kvalifikācijas braucienu notika finālbraucieni. „Autokrosā” aiz Aigara Bajāra sekoja Ģirts Kuzmanis (Rīga), trešais palika Andrejs Lajevskis (Ropaži). Nauris Poikāns (Daugavpils) palika ceturtais.

Andrejs Špels gan kvalifikācijas braucienos, gan finālā veiksmīgāk nekā citi pieveica trasi un vinnēja kausu „folkreisā”. Ivars Poikāns (Daugavpils) ieņēma otro vietu, bet trešajā ietā – Eva Evelīna Kļaviņa (Salaspils).