„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Šēderes pagasta jaunais pārvaldnieks cer uz gudru reformu

Ilūkstes novada dome pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas priekšvakarā iecēla Šēderes pagasta pārvaldes vadītāju Viktoru Potjomkinu. Pirms tam vairākus gadus viens pārvaldnieks vadīja Šēderes un Eglaines pagasta pārvaldi. Viktors sarunā uzsver, ka brīvā laika nav nemaz, jo pagastā darbs dzen darbu, proti, jāuztur kārtībā ceļi, kuru kopējais garums ir vairāk nekā 60 km, tāpat jāseko līdzi daudzdzīvokļu fondam, vai netek jumti, un jāsakopj pagasta teritorija, tostarp kapsētas. 

„Pārvaldnieka darbs nebeidzas pēc astoņām stundām. Ir iedzīvotāju pieņemšanas. Vismaz reizi divās nedēļās sēžos mašīnā un apbraukāju visus ceļus. Tie ir svarīgi gan zemniekiem, gan pašvaldībai, kura nodrošina skolēnu pārvadājumus. Ja ir kaut kas labojams vai ceļi jāplanē, ziņoju SIA „Ornaments”, kuram uzticēta pagasta ceļu uzturēšana,” saka pārvaldnieks, iestarpinot, ka visus pakalpojumus nodrošina „Ornaments”, kas ir pašvaldības uzņēmums.

Tāpat Viktors Potjomkins apseko daudzdzīvokļu namus. Šēderes pagastā ir divi lieli ciemi -- Šēdere un Pašuliene, kur „Ornaments” sadarbībā ar pagastu apsaimnieko lielu daudzdzīvokļu namu fondu. „Uzkrājumu fonds pie zemajām apsaimniekošanas maksām nav liels, tomēr „Ornaments” labo jumtus, maina durvis. Ja ir steidzami darbi, tad tos uzņēmums cenšas veikt operatīvi. Iedzīvotāji pa laikam sūdzas, ka ir kaut kādas problēmas, bet tās cenšamies savlaicīgi risināt,” atzīst pārvaldnieks.   

Vaicāts, kā veicas ar daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektiem, Viktors skaidro, ka projekti ir, taču dārgo izmaksu dēļ tie ir apturēti.

Visu rakstu lasiet 15. oktobra numurā.