„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Daugavpilī atvērta jauna radoša telpa

Autores foto

 

Latviešu Kultūras centrā (LKC), atjaunotajā kafejnīcā, notika pirmais muzikālais vakars. Tagad šī vieta sauksies „Akordeonistu krodziņš”.

„Kodziņam” jākļūst par jaunu radošu telpu mazāka mēroga pasākumu rīkošanai,” saka LKC kultūras pasākumu organizatore Sandra Moskaļova, „šeit ieplānoti ne tikai pasākumi akordeonistiem, bet arī citi dažāda formāta vakari, piemēram, kino skatīšanās.” Šiem mērķiem kafejnīcā uzstādīta jauna skaņas un gaismas aparatūra. Viens no pirmajiem pasākumiem norisināsies jau šonedēļ Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla ietvaros.

Jaunās radošās telpas nosaukumā akordeons nav izmantots nejauši. S. Moskaļova atzīmēja, ka Daugavpilī ir dziļas šī instrumenta spēles tradīcijas un spēcīga skola. To pierāda jau minētais festivāls, kurš iedibināts pēc Valērija Hodukina iniciatīvas un nosaukts viņa vārdā. Pasākums tiek rīkots jau kopš 1989. gada.

Visu rakstu lasiet 25. oktobra numurā.