„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Daugavpils uzņēmēja pavadonis – risks

Autores foto

Daugavpilī periodiski tiek izveidoti un tikpat periodiski arī slēgti jauni mazie uzņēmumi. „Latgales Laiks” mēģināja noskaidrot, kas liek cilvēkiem riskēt un sākt biznesu, kā viņi „turas virs ūdens” un kādu iemeslu dēļ daži tomēr izbeidz savu uzņēmējdarbību.

Kafejnīcas un veikali visbiežāk savu darbību izbeidz pavisam. Ir varianti un cerības to atjaunot, taču tās parasti neattaisnojas. Viens no jaunākajiem piemēriem – ķīniešu ātrās ēdināšanas restorāna „Woki Drive” piedāvātās maltītes cienītāji ar nepacietību gaidīja atgriešanos, kuru viņiem solīja, taču to tā arī nesagaidīja, lai gan īpašnieki solīja atgriezties pēc pāris nedēļām – šāds paziņojums vēl joprojām „rotā” slēgto kiosku. Uzņēmuma tālrunis ir atslēgts un neviens nespēj paskaidrot, kāpēc daugavpiliešu iecienītais kiosks, kurš darbojās vairāk nekā gadu, nav atjaunojis savu darbību pat pēc vairākiem mēnešiem.
„Biznesa apturēšanas” iemeslus visbiežāk vairs nav iespējams uzzināt, taču tos var noskārst. Nodokļu sistēma, darbaspēka, jo īpaši kvalificēta, trūkums, augsta telpu nomas maksa utt. – tie ir iemesli, kuri bieži vien neļauj izdzīvot. Četrus gadus pilsētā lielu popularitāti bija iemantojusi nelielā kafejnīca „Imbir’” – arī tā pavisam nesen beidza savu darbību. Tās īpašniece atzīmēja, ka kafejnīcas slēgšanai ir personisks iemesls, taču, kā liecina informācija sociālajos tīklos, kafejnīca vienkārši mainījusi darba režīmu – pilsētnieki iecienītos gardumus tagad var iegādāties, tikai tos pasūtot.

Visu rakstu lasiet 25. oktobra numurā.