„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

“Saimnieks 2019” – pārliecināts savas sirdslietas īstenotājs

Jau zināmi un savu atpazīstamību pierādījuši, kā arī vēl jauni, bet apņēmīgi saimnieki, uzņēmēji, amatnieki un nevalstiskā sektora pārstāvji piektdien, 25. oktobrī, saņēma Daugavpils novada domes konkursa “Saimnieks 2019” balvas. Zemnieku rudens balle šogad pārsteidza ar jaunu formātu, ļaujot novērtēt paveikto.

Konkursa “Saimnieks 2019” gaitā izvērtēts 21 konkursam pieteiktais dalībnieks. Tos kopš jūlija varēja pieteikt sešās nominācijās, tad sekoja konkursa komisijas braucieni pie izvirzītajiem pretendentiem un vērtēšana. Komisija lēma dalībniekus vērtēt un konkursa balvas piešķirt piecu nomināciju uzvarētājiem (nepieteicās neviens mājražotājs), bet beigās izvēlēti arī divi speciālbalvu saņēmēji.

Klāt novada ģerboņa piespraudei un pateicības diplomam laureāti šoreiz sveikti ar amatnieka Valda Grebeža darinātām balvām. Tāpēc liels bija amatnieka pārsteigums, kad viena no tām pasniegta viņam. „Šodien, braucot uz pasākumu, domāju – viss, esmu jau pietiekami pagodināts ar to, ka man pasūtīts izgatavot balvas. Papriecāšos par citiem,” V. Grebežs atzīst, ka Daugavpils novadā savu atpazīstamību viņš ir nodrošinājis. “Figūra simbolizē saimnieku. Klāt no dzeltena metāla augs. Saimnieks izstiepis roku pret to un gaida, kad tas izaugs pēc iespējas lielāks.” Tagad amatniekam jāķeras pie nākamā uzdevuma – jāpārspēj pašam sevi, jau otro gadu pēc kārtas darinot balvas Latgales tūrisma gada balvas pasniegšanai.

 

Vairāk lasiet 29. oktobra numurā.