„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Daugavas promenādē top sienu zīmējumi

Dienām kļūstot aizvien īsākām un laikam -- aizvien aukstākam, Mākslas pedagogu biedrības mākslinieki steidz pabeigt sienu zīmējumus Daugavas promenādē, kas top pēc rajona vēsturiskajiem attēliem.

Sienu zīmējumi Daugavas promenādē top, īstenojot projektu „Dienvidlatgales pašvaldību teritoriju pilsētvides revitalizācija ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanai”. Projekts paredz būvdarbus objektos „Bruģu ielas pārbūve posmā no 18. novembra līdz Ūdensvada ielai un Dzirnavu ielas pārbūve posmā no Vidus līdz Bruģa ielai Gajoka rūpnieciskajā zonā, Daugavpilī” un „Dzelzceļu ielas pārbūve posmā no Nometņu līdz Vidus ielai, Vidus ielas pārbūve posmā no Dzelzceļu līdz Ūdensvada ielai, Gajoka rūpnieciskajā zonā, Daugavpilī”.

Daugavpils galvenā māksliniece Ingūna Levša “Latgales Laikam” pastāstīja, ka sienu apgleznošanu Daugavas promenādē plānots pabeigt jau tuvākajā laikā. Mākslas pedagogu biedrība minēto darbu veikšanai izvēlēta, jo tajā ir apvienojušies profesionāļi ar labu izglītību, kas prot ātri un kvalitatīvi darboties.

Vasarā tika rīkots konkurss uz promenādes apgleznošanu, kurā mākslinieki tika aicināti iesniegt savus darbus. Tas beidzās neveiksmīgi, jo neviens no piedāvājumiem neatbilda konkursa rīkotāju iecerēm. Līdz ar to sienu apgleznošana ievilkās.

Tā kā projektu tomēr gribējās realizēt jau šogad, tika meklēts kāds, kurš šādu pasūtījumu ir spējīgs izpildīt. Rezultātā pasūtījuma realizācija tika uzticēta Mākslas pedagogu biedrības māksliniekiem.

 

Vairāk lasiet 29. oktobra numurā.