„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+6.2 °C
apmācies

„Daugavpils” uzvar „Liepāju”

Komandas „Daugavpils” futbolisti ir radījuši komfortablus apstākļus, lai izvairītos no spēlēm par tiesībām saglabāt vietu virslīgā arī nākamajā sezonā. Daugavpilieši savā laukumā uzvarēja „Liepāju” – 1:0.

Līdz regulārā čempionāta noslēgumam atlikušas divas kārtas, un „Daugavpilij” nekādi milzīgi uzdevumi nav jāveic. Šosezon sacenšas deviņas komandas, neviena no tām uz pirmo līgu „neizkrīt”. Komanda, kura paliks pēdējā vietā, sacentīsies ar pirmās līgas otro komandu. Pagaidām izmantot šīs tiesības vairāk izredžu ir „Mettai”. „Daugavpils” atrodas astotajā pozīcijā, taču pēc uzvaras spēlē ar „Liepāju” tās pārsvars pieaudzis līdz pieciem punktiem. Tomēr tas neko negarantē, jo vēl jāaizvada divas kārtas, taču tagad daugavpiliešiem čempionāta noslēgums būs komfortablāks. Ērtāk ir spēlēt, atrodoties astotajā vietā, neuztraucoties par „izdzīvošanas” spēlēm, pēc tam atpūsties un sākt gatavošanos jaunajai sezonai.

Sezonas laikā „Daugavpils” uzvarēja „Liepāju” četrās spēlēs. Un kurzemniekiem arī pēdējā savstarpējā cīņā neizdevās pieveikt latgaliešus. „Daugavpils” pēdējo reizi uzvarēja 11. augustā – tas notika Liepājā, kā arī septiņās spēlēs neguva uzvaru – četri zaudējumi un trīs neizšķirti.

Savukārt šī spēle bija smaga abām komandām, „Liepāja” mazliet biežāk uzbruka, precīzāk – viesiem labāk veicās uzbrukumā. „Daugavpils” dziļi „neiesēdās” savā laukuma pusē, meklēja izdevības katrā pretuzbrukumā. Līdz vienīgajiem vārtiem šajā spēlē abiem pretiniekiem bija iespēja tos gūt. Šajā meistarības, tehnikas, ātruma un spraigas cīņas kaleidoskopā izšķirošā loma bija tam, kurai komandai vairāk paveiksies, un šoreiz veiksme uzsmaidīja „Daugavpilij” – 1:0.

 

Vairāk lasiet 29. oktobra numurā.