„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Daugavpils lietišķo sieviešu klubs atzīmēja jubileju

Lietišķo sieviešu klubam „Olivia” šogad aprit divdesmit gadi. Par godu jubilejai tika organizēts Latgales sieviešu forums „Sievietes loma mainīgajā pasaulē”.

Pirmām kārtām, foruma dalībnieku mērķis bija definēt jēdzienu „lietišķa sieviete”. Pasākuma dalībnieki pauda viedokli, ka ļoti bieži par lietišķu tiek uzskatīta sieviete, kura darbojas biznesa jomā. „Taču tas ir daudz plašāks jēdziens,” uzskata biedrības „Latgales lietišķo sieviešu apvienība” pārstāve Žanna Kulakova, „tas ir ne tikai sievietes – politiķes vai uzņēmējas, tās ir jebkuras profesijas pārstāves, kuras vēlas un spēj veiksmīgi strādāt un veidot savu karjeru.” Viņasprāt, šāda sieviete pastāvīgi pašizglītojas, prot apvienot rūpes par ģimeni ar darba pienākumiem. „Ja jēdziens „lietišķa sieviete” sabiedrībā tiktu šādi uztverts, sieviešu skaits dažādos klubos būtu daudz lielāks,” uzskata Ž. Kulakova.

Kluba „Olivia” valdes priekšsēdētāja Irina Gorkina intervijā „Latgales Laikam” uzsvēra, ka, izņemot jau minētās prasmes, lietišķai sievietei piemīt arī atbildības sajūta un punktualitāte. „Uz šādu sievieti var paļauties, tāpēc viņai ir jāievēro noteikts dzīves grafiks, nekad nedrīkst kavēt utt.,” saka I. Gorkina. Viņai pašai visas šīs īpašības ir hipertrofētas, un tādā pašā garā I. Gorkina uzaudzinājusi savus bērnus. Viņa jau ir pensijā, taču atzīst, ka ikviena viņas pašas „lietišķās sievietes” diena ir atkarīga no daudziem faktoriem, tostarp arī noskaņojuma un veselības stāvokļa.

Visu rakstu lasiet 5. novembra numurā.