„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Daugavpilī pilnveido videonovērošanas sistēmu

Daugavpilī turpinās pašvaldības policijas videonovērošanas sistēmas pilnveidošana – jaunas videonovērošanas kameras uzstādītas gar jaunajām promenādēm Stropos un Bruģu ielā Gajoka mikrorajonā.

Daugavpils domē informēja, ka pašvaldības policijas videonovērošanas sistēma darbojas jau septiņus gadus, un visu šo laiku nepārtraukti tiek pilnveidotas ierīces un metodes, ko izmanto kārtības uzturēšanai pilsētas ielās.

Kopumā šajā laikā ar kameru palīdzību reģistrēti vairāk nekā 10 000 notikumu. Daļa to uzreiz nodota Valsts policijai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, daļa palikusi pašvaldības policijas izmeklēšanā.

Sekojot līdzi laikam, videonovērošanas sistēma pastāvīgi tiek modernizēta – tiek atjaunots videonovērošanas punkts, uzstādītas jaunas, modernas kameras, regulāri izmanto arī mobilās kameras, kuras ir īpaši ērtas izsekošanai attālās vietās.

Videonovērošanas kameras ievērojami atvieglo likumsargu darbu, it sevišķi, ja runa ir par īpašuma bojāšanu, ceļu satiksmes negadījumiem, atkritumu izmešanu tam neparedzētajās vietās un nozagto automašīnu meklēšanu. Tās lieti noder arī, kad jānoskaidro negadījumu detaļas, izmeklējot ielu kautiņus, alkohola lietošanu sabiedriskajās vietās, nelegālo tirdzniecību, ka arī nepilngadīgo likumpārkāpumus.

Turpmāk  Daugavpils pašvaldības policija plāno pievērst pastiprinātu uzmanību pilsētas tā saucamajiem „guļamrajoniem”, kā arī jaunajiem infrastruktūras un tūrisma objektiem. Paredzams, ka tas pozitīvi ietekmēs gan vispārējo drošības līmeni, gan iedzīvotāju informētību par to, kas notiek pilsētā.