„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Krāslavā sveica Latgales tūrisma balvas laureātus

  1. novembrī Krāslavas pils staļļos notika Latgales reģiona gada tūrisma konference, kur tika sumināti Latgales tūrisma gada balvas laureāti.

Šogad sešām nominācijām bija pieteikti gandrīz 60 objekti. Rēzeknes Latgales vēstniecība „Gors” saņēma galveno Latgales laukakmeni --  „Lolitas Kozlovskas izcilības balvu”, jo, kā pastāstīja Latgales reģiona tūrisma asociācijas „Ezerzeme” valdes locekle Līga Kondrāte, tas ir visapmeklētākais kultūras tūrisma objekts šogad, proti, vairāk kā 800 000 apmeklētāji.      

Savukārt Daugavpils viesu māja „Dvinska” ir atzīta par labāko tūrisma mītni pilsētā, bet Rēzeknes novada Lūznavas pagasta viesu māja „Svilpaunieki” -- par labāko tūrisma mītni laukos. Vēl lielākus aplausus saņēma jaunā tūrisma objekta balvas laureāti -- kajaku tūres „Lost in Latgale” izveidotāji Vagaļu ģimene no Krāslavas novada un Labākā jaunā tūrisma objekta balvas laureāti -- mākslas galerijas „Moto&Metal Nester Custom” īpašnieki Nesterjuku ģimene no Preiļiem. Tikmēr „Dzīļu” saimniece Aina Barsukova no Kārsavas novada sumināta ar balvu „Labākais tūrisma profesionālis”.

Visu rakstu lasiet 15. novembra numurā.