„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Melleņu- banānu mafini

Sastāvdaļas:

200 g melleņu, 2-3 banāni, 300 g miltu, 200 g cukura, 1 bezpiedevu jogurts, 1 ola, ½ tējk. kurkuma, 1 paciņa cepamā pulvera, 1 paciņa vaniļas cukura, 1 naža gals sodas, ¼ tējk. sāls, 150 ml augu eļļas, mafinu formiņas
Vienā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, kurkumu un sāli (var aizvietot arī ar cepamo pulveri). Otrā bļodā samaisa olu, eļļu, jogurtu un vaniļu. Samaisa abu bļodu sastāvu kopā, līdz veidojas vidēji bieza masa. Ja ir par šķidru, var vēl pielikt miltus.
Samīca vai sablenderē banānus, pieliek tos klāt mīklai. Mīklu liek mafinu formiņās tā, lai aizņemtu 2/3, cepšanās gaitā tie piepūtīsies. Ja metāla formiņas, tās vajag iesmērēt ar eļļu, lai pēcāk varētu izdabūt mafinus laukā. Mīklas virspusē uzber mellenes. Cep cepeškrāsnī, kamēr gatavi. Kad nedaudz padzisuši, var pārkaisīt ar pūdercukuru. Gatavību nosaka, iedurot koka irbulīti - ja pie tā nelīp mīkla, mafini gatavi.