Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2019. gada 17. jūlijs
Trešdiena
Aleksejs, Aleksis, Alekss
+11.7 °C
mērens lietus

Pankūkas bulgāru gaumē

Sastāvdaļas:

3 olas, 1 glāze piena, 1 glāze gāzēta minerālūdens, 1 glāze kviešu miltu, 1,5 tējk. cukura, ½ tējk. etiķa, ½ tējk. sodas, ¼ tējk. sāls.
Dziļā bļodā ielej pienu un minerālūdeni, iesit olas, sakuļ. Iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli un samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
Sodu dzēš ar etiķi, pievieno mīklai. Ļauj mīklai 15-20 minūtes uzrūgt, tad cep lielas pankūkas no abām pusēm.
Gatavu pankūku bagātīgi noziež ar šokolādes krēmu, pārloka uz pusēm, rotā ar putukrējumu un riekstiem.