„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+3.9 °C
apmācies

Mājas pelmeņi

Sastāvdaļas:

1 glāze miltu, 1 glāze ūdens, 1 ola, sīpols, maltā gaļa, garšvielas, zaļumi, krējums.
Uzber uz galda miltus, uztaisa tajos bedrīti un iesit olu. Tad pa virsu lej ūdeni un visu samīca. Malto gaļu samīca ar garšvielām un sarīvētu sīpolu, sāli. Tad taisa pelmeņus. Izrullē mīklu, ar glāzi izspiež mīklā ripiņas, uz ripiņām saliek ar tējkaroti gaļu un lipina ciet. Pelmeņu izgatavošanai var izmantot speciālas formiņas.
Vāra verdošā sālsūdenī, kamēr pelmeņi uzpeld, tad vēl nedaudz pavāra un pasniedz ar vai bez buljona, ar krējumu un pārkaisa ar zaļumiem.