Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2019. gada 16. jūnijs
Svētdiena
Justīne, Juta
+19.7 °C
daļēji mākoņains

Mājas pelmeņi

Sastāvdaļas:

1 glāze miltu, 1 glāze ūdens, 1 ola, sīpols, maltā gaļa, garšvielas, zaļumi, krējums.
Uzber uz galda miltus, uztaisa tajos bedrīti un iesit olu. Tad pa virsu lej ūdeni un visu samīca. Malto gaļu samīca ar garšvielām un sarīvētu sīpolu, sāli. Tad taisa pelmeņus. Izrullē mīklu, ar glāzi izspiež mīklā ripiņas, uz ripiņām saliek ar tējkaroti gaļu un lipina ciet. Pelmeņu izgatavošanai var izmantot speciālas formiņas.
Vāra verdošā sālsūdenī, kamēr pelmeņi uzpeld, tad vēl nedaudz pavāra un pasniedz ar vai bez buljona, ar krējumu un pārkaisa ar zaļumiem.