Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2019. gada 16. jūnijs
Svētdiena
Justīne, Juta
+19.7 °C
daļēji mākoņains

Salāti „Saules puķe”

Sastāvdaļas:

300 g vistas filejas, 400 g šampinjonu, sāls pēc garšas, pipari pēc garšas.
3 olas, 150 g jebkura cietā siera, 1 bundžiņa tumšo olīvu bez kauliņiem,
1 sīpols, 200 g burkānu, majonēze, jebkuri ovālas formas čipsi
Vistas fileju kopā ar notīrītiem burkāniem un šampinjoniem novāra ūdenī, kuram pievienota sāls un pipari. Fileju, burkānus un sēnes izņem no katla un atdzesē. Vistas fileju un šampinjonus sagriež kubiņos. Sīpolu sīki sagriež un kopā ar sasmalcinātajiem šampinjoniem eļļā apcep. Olas novāra atdzesē un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Burkānus tāpat sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Lielā lēzenā šķīvī liek kārtās salātus, starp katru kārtu klājot majonēzi.
Kārtu secība: vista- sīpoli ar šampinjoniem- burkāni- olas- siers. Virs siera kārtas majonēze vairs nav nepieciešama. Olīvas pārgriež uz pusēm un skaisti kārto virs siera kārtas. Salātus liek ledusskapī uz dažām stundām savilkties.
Pirms pasniegšanas salātus izrotā ar ovālas formas čipsiem, apliekot tos apkārt traukam, lai veidotos saulespuķes forma.