„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. marts
Otrdiena
Jāzeps, Juzefa
+3.0 °C
apmācies

Zemeņu un jogurta kūka

Sastāvdaļas:

300 g bezpiedevu jogurta, 300 ml piena, 30 g želatīna, 1 ēdamkarote citronu sulas, cukurs pēc garšas, 1 ēdamkarote kakao
Zemeņu kārtai: 1 glāze zemeņu biezeņa, 5 g želatīna, 50 g ūdens, cukurs pēc garšas, zemenes rotāšanai
Jogurtu izņem no ledusskapja un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Želatīnu aplej ar pienu un atstāj uz 10 minūtēm, tad ūdens peldē izkausē un nedaudz atdzesē. Pa to laiku saputo jogurtu ar cukuru. Pievieno citrona sulu un vēlreiz saputo. Jo ilgāk putos, to gaisīgāka sanāks želeja. Tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno pienu ar želatīnu. Saputo viendabīgu masu. Ceturtdaļai masas pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa, lej kūkas formā un liek saldētavā uz 10 minūtēm. Pēc tam lej atlikušo jogurta masu un liek ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai. Kad sastingusi arī otrā kārta, gatavo zemeņu kārtu. Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm, tad ūdens peldē izkausē un mazliet atdzesē. Zemeņu biezenim pievieno cukuru pēc garšas un želatīnu, samaisa. Iegūto zemeņu želeju lej uz sastingušās jogurta kārtas un liek ledusskapī