Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2019. gada 13. novembris
Trešdiena
Eižens, Jevgeņija, Jevgeņijs
+11.3 °C
apmācies

Spageti ar jūras veltēm

Sastāvdaļas:

1 kg makaronu (spageti), sāls, pipari, 600 g saldā krējuma, 900 g jūras velšu maisījuma, 5 ķiploka daiviņas, 200 g Parmas siera, 1/2 glāze baltvīna, saišķītis pētersīļu, olīveļļa
Ķiplokus sasmalcina, eļļā apcep. Atkausētas jūras veltes nokāš, šķidrumu pievieno ķiplokiem, pieliek arī saldo krējumu un vīnu un vāra, līdz šķidrums ir nedaudz samazinājies. Tad ber klāt jūras veltes un sasmalcinātus pētersīļus, uzvāra un karsē vēl apmēram 1 minūti.
Mērci no uguns noņem, iemaisa sarīvētu sieru (nedaudz atstājot pārkaisīšanai). Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.
Pa to laiku izvāra arī makaronus un nokāš. Makaronus pārlej ar mērci, iecilā, pārkaisa ar pārpalikušo sieru.