Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2019. gada 18. februāris
Pirmdiena
Kintija, Kora
-2.4 °C
nedaudz mākoņains

Marinēti kraukšķīgi gurķi

Sastāvdaļas:

Svaigi, mazi gurķīši, pāris paprikas, svaigas sīpolu galviņas, diļļu ziedkopas, melnie un smaržīgie graudu pipari, krustnagliņa, mārrutka sakne.
Marinādei: uz litru ūdens ņem 2 ēd.k. sāls un 7. ēd.k. cukura, 1 ēd.k. etiķa.
Burkā liek ripiņās sagrieztu sīpolu, ieber 10 graudus melno un smaržīgo piparu, iemet krustnagliņu, ieliek nelielu diļļu čemuriņu. Kārto gurķus pamīšus ar paprikas sloksnītēm. Kraukšķīgumam ieliek gabaliņu mārrutka saknes.
Uzvāra marinādi, uzlej gurķiem, uzliek vāciņu un sterilizē 10 minūtes. Tad burkas aizvāko un apgāž.